Boka Ann

Jag är föreläsare, skribent och författare, specialist i skrivutveckling med egna metoder för skrivande, kreativitet och hälsa. Mina mest omtalade böcker och produkter är Författarkortleken, Skrivhjärtat och Skrivandets Energi samt Alla är vi ledare – metod för en hälsofrämjande arbetsplats (Westermark/Lindgren). Verksamheten bedriver jag i Skrivhälsan; ett kreativt centrum för skrivande och skapande kopplat till skrivande som friskvård, personlig utveckling och hälsa.

Min långa erfarenhet av terapeutiskt skrivande och arbete med hälsofrämjande skrivande och tekniker, är såväl främjande och förebyggande (för allmänheten, personalgrupper och professionella skribenter) som medvetna hälsoinsatser i en del av en vidare läkningsprocess. Min erfarenhet av målgrupper inom vården, patientgrupper och föreningar är allt från projekt inom socialpsykiatrin till workshops och arbete med människor med panikångestsyndrom, psykisk ohälsa, bipolär sjukdom, långtidssjukskrivning och fysisk värk, kvinnor med erfarenhet av sexuellt våld, anhöriga till människor som utsatts för sexuellt våld, kvinnor och män som smittats av Hepatit C och många andra.

Jag arbetar för att skapa en kreativ atmosfär med stort utrymme för existentiella frågor (men fritt från rundgången i sjukdomsprat), med fokus på möjligheter och här & nu. Inleder ofta en workshop med att mycket kort berätta hur skrivandet har hjälpt mig ur en livskris för snart 30 år sedan, och på vilket sätt jag ser så mycket gott i just skrivandets möjligheter. Till detta finns aktuell forskning med stora mängder evidens för att skrivterapi i rätt sammanhang är ett utmärkt hjälpmedel till ökad hälsa, såväl för psykiska som fysiska åkommor (se länk från forskning.se: Skrivterapi – en billig väg till hälsa).

Vill du veta mer om vad jag kan hjälp just er organisation eller personalgrupp med, hör gärna av dig. Välkommen.

Kommentarer inaktiverade.